Zo, de vakantie staat weer voor de deur of je bent al met vakantie. Thuis, in eigen land of naar het buitenland. Weten je klanten ook dat je met vakantie bent? Hoe informeer je die? Heb je het rustiger dan normaal? Hoe ga je met die extra tijd om?

Voor mij is het de laatste paar weken voor de vakantie best druk. Eén van mijn klanten is een administratiebureau en die hebben het in juli altijd extra druk vanwege de btw-aangiften. Daarom ga ik ook pas eind juli met vakantie, zodat ik mijn extra tijd eventueel ook bij deze klant kan besteden, zodat hij alles aan het eind van de maand weer op de rit heeft.

Verder is het bij mij redelijk rustig, dus kan ik al mijn overige tijd besteden aan zaken afronden die afronding nodig hebben en alvast wat vooruitlopen op de zaken die na de vakantie gaan spelen. Ook tijdens mijn vakantie wil ik wel gezien blijven worden, dus tijd om wat extra blogs vooruit te schrijven. Dan kan ik ze plannen voor publicatie. Zodoende blijf je toch in beeld ook al ben je zelf lekker vakantie aan het vieren.

Ook is dit voor mij weer een periode van zaken opruimen. Heerlijk alle oude meuk doorspitten en weggooien wat weg kan. Tevens liggen er nog wat klusjes zoals urenverantwoording bijwerken, kilometeroverzicht bijwerken en  er ligt nog een project: mijn website opnieuw laten bouwen. Daarvoor heb ik al wat voorwerk gedaan: teksten geschreven, visuals gemaakt en gezocht en de website al visueel op papier gezet. Zodoende heb ik zelf al een beetje beeld van hoe het eruit moet komen te zien en mijn webbouwer ook! Heel handig! De opdracht is gegeven. De webbouwer gaat aan de slag en als ik van vakantie terugkom is mijn website zo goed als klaar.

Wat nog meer te doen?

  • In mijn mailprogramma een ‘out of office’ bericht voorbereiden. Zodoende weet men waarom ik niet (direct) reageer op berichten en weten mijn klanten waar ze aan toe zijn;
  • Eigen administratie bijwerken;
  • Een aantal openstaande klusjes op mijn to-do lijst afwerken;
  • Het eerste half jaar evalueren: zakelijk, financieel en privé;
  • Plannen maken en/of bijstellen voor het 2e half jaar: zakelijk, financieel en privé;
  • Huis opruimen;
  • Spullen bij elkaar zoeken voor de vakantie, inpakken en ……

WEG WEZEN!

Ik wens iedereen een geweldige vakantie toe en voor de thuisblijvers en harde werkers:

Ik hoop voor jullie dat het ook hier nog lekker zomers weer wordt, zodat jullie tussen de bedrijven door van het zomerweer kunnen genieten!