Hoezo levert uitbesteden van je administratie geld op? Dat kost toch geld?
Daar heb je gelijk in, maar…….. uiteindelijk kan het je geld opleveren. Ik zal je uitleggen hoe dat kan.

Je hebt al een aantal jaren een onderneming en je groeit gestaag en dus je omzet ook. Je tijd wordt daardoor schaarser en uiteindelijk krijg je het zo druk, dat je geen tijd meer hebt voor je familie, je gezin, vrienden en/of zelfs voor (nieuwe) klanten. Je doet zelf zoveel mogelijk je administratie. Dat kan in zijn geheel zijn of alleen je inkoop, verkoop en bank boeken en de rest laat je al doen (kost wat minder). Als je bedrijf groeit, groeit ook de tijd die je met je administratie bezig bent.

Je hebt dus meer tijd nodig voor de zaken die er echt toe doen. Een eerste stap kan zijn om je administratie (in zijn geheel) uit te besteden. Je kunt je administratie bij één of meerdere partijen onderbrengen. Bij één partij is vaak wel kostbaarder dan bij meerdere partijen. Bij meerdere partijen kun je ervoor kiezen om het boeken van je administratie uit te besteden aan een administrateur of secretaresse die dit kan doen. De Belasting Aangiften besteed je dan uit bij een Administratiekantoor of accountant. Die zijn vaak wat duurder.

Als je je administratie uitbesteed, kost het in het begin wel even tijd. Je wilt een goede, betrouwbare partij zoeken, die jou ook kan adviseren over diverse financiële zaken en je wilt natuurlijk ook een klik hebben met die partij. Dat kost tijd!

De partij of partijen die je kiest voor het uitbesteden van je werkzaamheden wil/willen weten wat jij met je onderneming doet. Het kost tijd om dit te ontdekken en te begrijpen en het kost ook tijd om jou te leren kennen in de manier waarop jij je onderneming runt.

Maar ….. als de betreffende partij eenmaal weet wat jij doet, hoe je het doet en waar je met je onderneming heen wilt, kan deze partij jou een hoop tijd besparen. Die gewonnen tijd kun jij investeren in nieuwe klanten. En …. Als het goed is leveren die klanten jou meer op dan dat jij uitgeeft aan de partij die jou administratie doet en dus ……

Administratie uitbesteden levert geld (en tijd) op!