Vorige keer schreef ik dat ik een Lente Detox-kuur deed, mijn lijf ontwarren! Nu kan ik jullie melden hoe het mij tijdens de Detox is vergaan en hoe het nu met mij gaat.

Ont-warren van je lijf

Op maandag 18 april hadden we met de groep mensen die ging meedoen een start bijeenkomst. Hierin werd uitgelegd wat je wel mocht en wat niet en wat voor ondersteunende oefeningen je dagelijks kunt/moet doen om de ontgifting te stimuleren. Ook werd iedereen gewogen en gemeten (aantal kg gewicht, vet%, spiermassa en buikvet en taille, heupen en bovenbeen werden gemeten) en dat werd genoteerd, zodat we achteraf konden zien wat de Detox met ons lijf had gedaan. Vanaf dinsdag 19 april gingen we echt van start. De eerste 3 dagen mocht je nog afbouwen, maar ik ben gelijk maar begonnen met de 3 maaltijden per dag.

Ontgiften

Op de donderdag (de 3e dag) begon bij mij het ontgiften. Man, daar had ik wel heel erg last van. Temeer omdat ik het vrouwelijk maandelijks ongemak er ook nog bij kreeg. Ik had heel erg last van mijn rug met zeurende pijnen die doorschoten naar mijn benen, met het gevolg dat ik haast niet kon liggen, dus van slapen kwam maar bar weinig. Heel frustrerend en vervelend, maar ……. als je daar eenmaal doorheen bent, dan gaat het elke dag beter en beter. Ik at 3 maaltijden per dag, dronk heel veel water en kruidenthee en bewoog praktisch elke dag.

Maandag 25 april hadden we een tussenmeeting om ervaringen uit te wisselen en even bij te praten met de groep hoe iedereen het ervoer. We hadden ook een WhatsApp groep, wat ook heel prettig was. Zo konden we elkaar stimuleren, opbeuren en recepten uitwisselen. Dat was ook heel fijn. Iedereen had wel een aantal dagen last gehad van de ontgifting, maar wel in verschillende mate en ook op verschillende manieren. Het hoort er allemaal bij!

Op Koningsdag had ik het wel moeilijk. Overal zag ik mensen wat lekkers eten. Toen kreeg ik daar ook wel zin in, maar …. Ik heb het niet gedaan! Trots was ik op mezelf!

Ervaring en resultaat

Uiteindelijk was daar de laatste dag! Ook wel weer fijn. Vrijdag 29 april was de afsluitende meeting, waarin de ervaringen warden gedeeld en iedereen vertelde hoe hij/zij zich nu voelde en ……. we werden weer gewogen en gemeten. Ook werd er verteld over hoe je de dagen na de Detox weer op moet bouwen met eten. Je kunt niet gelijk alles weer gaan eten, want dat kunnen je darmen niet verdragen.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat mijn resultaat is/was? Nou, hier komt het (tromgeroffel)!

4,1 kg eraf, 2,4% vet naar beneden, 0,9% spiermassa erbij, 3,5 cm taille eraf,  3 cm heupen eraf en 1 cm bovenbeen eraf!

Verder heb ik veel meer energie en bij het sporten herstel ik veel sneller. Bovendien zet het gewichtsverlies door! Ik ben echt heel tevreden en blij en ga vol goede moed verder met mijn gewichtsverlies, want ik ben nog niet op mijn streefgewicht!

Conclusie:

Heerlijk zo’n opgeruimd en ontward gevoel in hoofd, lijf en huis! Ik kan er weer een tijd tegenaan en zal zeker opletten dat ik niet weer in een oud patroon geraak waarbij alles weer in de war loopt/gaat.

Meer weten? Stuur mij een mailtje!