Wat leuk dat zoveel van jullie mijn blog over ont-warren hebben gezien en/of gelezen. Daar ben ik erg blij mee natuurlijk! Ik ben alleen nog niet klaar met ont-warren, want je kunt fysiek ont-warren, maar ook lichamelijk ont-warren. Dat laatste ben ik nu druk mee bezig en hier wil ik jullie graag meer over vertellen in dit blog.

Ont-warren van je lijf

Via een collega ondernemer (die tevens mijn vriendin is) deed ik in april 2016 mee aan een milde Lente Detox kuur. Een detoxkuur? Hoezo? Dat is toch met al die sapjes enzo? Dat kun je toch niet zomaar doen en hoe gaat dat dan me je werk?

Sapjes enzo?

Ik zal e.e.a. proberen uit te leggen. Deze detox kuur is een milde variant en nee, ik drink niet de hele dag sapjes enzo. Deze detox kun je als drukke ondernemer en/of moeder prima volgen naast je drukke werkzaamheden. Het reinigt je lichaam en je organen (met name natuurlijk de darmen, lever en nieren) en het heeft ook effect op je mentale toestand.

Hoe ont-war ik mijn lijf?

Wat doe ik tijdens de Detox? Ik eet 3 maaltijden per dag en drink minimaal 2 tot 2,5 liter water en/of kruidenthee. De volgende voedingsstoffen eet ik niet: dierlijke vetten en dierlijke eiwitten, dus geen vlees, vis of zuivel, geen koffie, alcohol, zwarte thee, snoep, chocola en alle zoete en hartige versnaperingen. Deze Detox duurt 10 dagen, waarvan je de eerste 3 dagen gaat afbouwen wat je eet. Je begint met 3 maaltijden per dag, maar mag nog even een klein beetje smokkelen. Tijdens de detox doe je ook wat oefeningen voor je lijf om je reiniging te helpen.

Er zijn nog meer zaken waar je op moet letten, maar dat kan mijn vriendin je heel goed uitleggen. Ik geef je met alle plezier haar gegevens. Je kunt ook eerst haar Detox workshop volgen. Daarin legt ze alles uit.

Ervaring

Zoals ik al zei, zit nu middenin de kuur, om heel accuraat te zijn: vandaag is de 6e dag en het gaat goed. Ik heb wel last gehad van de ontgifting en dat was wat minder prettig. Nu nog wat hoofdpijn, maar verder voel ik me heel goed eigenlijk. Ik merk ook dat je heel goed moet plannen wat en wanneer je eet.

Met een gezin is dat soms best nog een gedoe, maar daardoor leer ik weer heel veel over voeding en wat wel of minder goed voor je is. Ook leren mijn kinderen op deze manier nieuwe en andere gerechten eten, wat natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid is.

Conclusie?

Ik probeer naast mijn werk (dat natuurlijk gewoon doorgaat) ook een dagboekje bij te houden met hoe de detox verloopt en wat het met mij doet, fysiek en mentaal. Dat kunnen jullie lezen in mijn volgende blog.