Is het bij jou ook zo druk in je hoofd? Zo van, er moet nog een offerte uit, ik moet de administratie nog doen, het huishouden ligt nagenoeg op zijn gat……. en dan is het einde van het jaar ook alweer naderbij aan het komen!

Ik heb mezelf de taak gegeven om alles te regelen, thuis en in mijn eigen bedrijf en o ja, ook nog in het gezamenlijk bedrijf met mijn man. Je snapt wel dat dat niet gaat lukken, dus paniek in de tent! En … tijd voor actie!

Tijd maken voor een goed gesprek thuis met man en kinderen. Dat heb ik een jaar of 2 geleden ook gedaan, maar dan alleen met manlief. Toen hebben we flink orde op zaken gesteld en dat ging in het begin prima. De taken thuis verdeeld, de kinderen mee laten helpen met een aantal klusjes in het huishouden en mijn man meer bij mijn zaak betrokken.

Maar …. Een kleine 2 jaar verder, sluipt het oude patroon er langzaam maar gestaag weer in! Tijd dus om weer even met elkaar om de tafel te gaan en de diverse afpraken van toen weer even de revue laten passeren. Welke regels en afspraken zijn nog van toepassing en welke zijn voor verandering vatbaar?

Na deze zaken weer te hebben heroverwogen en aangepast waar nodig, de regels en afspraken weer gemaakt voor de komende periode. Ook het huis weer even onder handen genomen, want daar was (met name op de kamers van de dames) ook weer de klad in gekomen.

Nu alles weer is opgeruimd en op een rijtje, ontstaat er vanzelf weer meer rust en kan ik me weer meer focussen op mijn bedrijf en ons gezamenlijk bedrijf. Tegen het einde van het jaar is het slim om het afgelopen jaar te evalueren en plannen te maken voor het komende jaar en ruwe plannen voor de jaren daarna. Wat ging er goed, wat is voor verbetering vatbaar, zijn er zaken die ik uit kan besteden, etc. Daar is nu weer de rust voor in mijn hoofd.

Wat zijn jou plannen voor het komende jaar? Kan ik je daar wellicht bij helpen? Laat het me weten!