Help! Ik ben zo druk, maar waarmee? Ik ben met zoveel zaken bezig. Ik kom niet meer toe aan wat tijd voor mezelf. Herkenbaar? Daar had ik eind vorig jaar ook heel erg last van. Hoe ik dat heb opgelost? Lees je mee, dan vertel ik je mijn verhaal.

Stress!

Vorig jaar na de zomer was ik weer lekker op dreef met mijn bedrijf, maar ….. op een gegeven ogenblik kwam ik tot de conclusie dat ik wel heel veel deed, maar wat leverde het mij nou op? Ik was veel bezig met zaken die geen invloed hadden op mijn onderneming en het ergste van alles…… ik had bijna geen tijd voor mezelf! Ik merkte dat ik weer minder ging sporten dan voorheen. En daar was ik toch zo lekker mee aan de gang. Ik deed veel met de kinderen, het huishouden, maar…… mijn onderneming leidde daaronder!

Ik wil rust!

Even een pas op de plaats. Ik klaagde bij vriendinnen. Hoe doe jij dat nou? Hoe hou jij tijd over voor je onderneming en voor jezelf met het huishouden, je kinderen en een man die veel werkt? Een hoop tips en gesprekken verder heb ik besloten dat het anders moest. Maar …… dan moet er thuis ook meegeholpen worden, want ik kan het niet alleen. Hoe krijg ik het thuis over de bühne? Manlief vond het volgens mij wel fijn, zo’n Vrouw die het allemaal wel even regelt.

Plan van aanpak

Ik heb een dagje sauna geboekt (wat we nog wel eens doen, als er weer de nodige zaken, irritaties, etc. moet worden besproken). Heerlijk Ontspannen en onder het genot van een heerlijke en gezonde lunch het gesprek met manlief aangegaan. We hebben beide aangegeven waar we ons aan irriteerden, maar ook wat er wel goed ging/gaat. Daarna hebben we plannen gemaakt over hoe e.e.a. aan te pakken. Te beginnen met de computer en elektronicatijd. Het laatste half jaar is die tijd enorm geëxplodeerd. Zaterdagochtend: iedereen op zijn/haar laptop, telefoon en/of tablet bezig al hangend op de bank. Oeoeoehhhh, ik irriteerde me daar al maanden over. Afspraak gemaakt (ook met de kinderen): max. 1,5 uur per dag op elektronica en pas nadat het huiswerk af is! Is nog steeds wel een dingetje, maar …. Eerlijkheid gebied mij te melden dat het al stukken beter gaat. Natuurlijk zijn er momenten dat we in ons oude patroon vervallen, maar dan is het weer even een opmerking erover aan tafel en dan gaat het weer ok. Verder afspraken gemaakt over de nog onderhanden zijnde klusjes in huis. Afspraak is nu dat zaterdag klusjes dag is (tenzij er andere afspraken tussendoor komen).

Management

Verder hebben we de kinderen aangegeven dat zij ook zeker meer in huis kunnen doen. Vooralsnog hoefden ze alleen om de beurt tafel te dekken en de tafel af te ruimen. Nu vragen we wat vaker om even een boodschapje te doen of meer te helpen met opruimen, etc.

Stap voor stap gaan we de goede kant op en …. Wat een grote bijkomstigheid is, is dat IK meer tijd vrij heb voor mijn onderneming en ook de tijd NEEM voor mezelf en mijn bedrijf.

O ja, we hebben nog een ding ingevoerd. Mijn man en ik delen dezelfde elektronische agenda. Nu weet hij ook beter waar ik mee bezig ben en kan hij zien wanneer we afspraken hebben en hoeft hij het niet steeds aan mij te vragen (wat hij dus altijd deed). Hij kan nu zelf zien wie wanneer een afspraak heeft. Hij vraag het nog weleens hoor, maar ja… oude gewoonten moeten nieuwe worden en dat heeft toch ook even tijd nodig.

Meer weten over hoe ik de zaken heb aangepakt of wil je zelf hulp bij het plannen/managen van jezelf? Laat het me weten!