Ik weet wat je denkt: wattuh???? Hoezo Ik was onlangs op zoek naar een pakkende titel voor mijn nieuwe blog en toen kwam ik op bovenstaande titel. Ik vond het wel verrassend en prikkelend, dus wil ik jullie daar meer over vertellen. Lees je mee?

Verbintenis

Als je besluit met elkaar in het huwelijksbootje te stappen, dan ga je een verbintenis met elkaar aan. Je laat de buitenwereld zien dat je voor elkaar kiest. In een huwelijk moet je investeren, zowel in tijd als in geld: je koopt samen een huis en andere zaken en maakt gezamenlijke beslissingen over je uitgaven en de tijd met en voor elkaar.

Als je een onderneming begint, ga je feitelijk ook een verbintenis aan. Je zult dan ook een administratie moeten voeren, dus is er ook een verbintenis met je administratie. Je laat aan de buitenwereld zien dat je een onderneming hebt en ook in je administratie zul je moeten investeren, zowel in tijd als in geld. Je zult een boekhoudpakket moeten aanschaffen en je zult beslissingen moeten nemen over je uitgaven en de
tijd die je in je administratie wilt steken.

Management

Een huwelijk moet je managen. Je kunt in ruw weer terecht komen. In dat geval moet je je verwachtingen managen en dit met elkaar doorspreken en ervoor zorgen dat de gezichten weer dezelfde kant op staan.

Ook je administratie heeft management nodig. Als je je administratie niet bijhoudt, wordt het een chaos en komt het niet meer goed. Als je regelmatig je zaken bijhoudt, kost het onderhoud niet veel tijd. Dus …. manage je verwachtingen.

Raad

In een huwelijk kun je ook tegen problemen oplopen met elkaar, waar je wellicht niet zo snel een oplossing voor weet te vinden. In zo’n geval kun je raad vragen bij een expert. Soms is het ook wel eens prettig om e.e.a. met een buitenstaander te bepraten om weer helder beeld te krijgen en weer samen verder te kunnen.

Bij het voeren van je administratie loop je ook wel eens tegen een probleem aan of kun je vragen hebben, waar je niet meteen een antwoord voor weet of kunt vinden. In zo’n geval kun je raad vragen aan een administrateur of fiscalist: een expert.

Trouw

Trouw in een huwelijk is heel belangrijk. Als je niet trouw blijft aan elkaar en met elkaar, valt je huwelijk uiteen.

Bij een administratie voeren geld hetzelfde: als je niet trouw blijft aan je administratie, wordt het een chaos en help je in het ergste geval je bedrijf om zeep.

Zo zie je dat een huwelijk meer gemeen heeft met de administratie dan je denkt!

Weet jij nog meer gelijkenissen? Ik ben heel benieuwd waar jullie mee komen!