Mijn laatste blogserie over Ont-warren heeft een hoop losgemaakt en ook een hoop opgeleverd. Door de acties, ontstaan reacties. Dat heb ik onlangs ervaren en dat ervaar ik nog steeds. Zo bijzonder om je daar ook bewust van te zijn!

Actie(s)

Nadat wij thuis de boel op orde hadden en er acties uitgezet zijn om ook de kinderen bij het huishouden te betrekken, kwam er meer rust voor mij en kan ik nu veel beter de werk en privézaken scheiden, plannen en overzien. Hierdoor ontstaat er meer rust ook in mijn hoofd. Ik heb weer meer energie en kan beter bedenken wat er allemaal nog moet gebeuren, zowel thuis als zakelijk.

Reacties (privé)

Wat ik ook merkte is dat er mensen uit mijn verleden op mijn pad komen. Dat vind ik ook zo bijzonder. Om een voorbeeld te noemen; ik kreeg een paar maanden geleden uit het niets een mailtje van een oude schoolvriendin van de HAVO! Juist met haar had ik mijn vriendschap in mijn HAVO-tijd verbroken, doordat 2 meiden uit onze klas mij verteld hadden dat zij achter mijn rug om over mij kletste. Naïef als ik toen was heb ik de vriendschap verbroken (eenzijdig: hoe naïef kun je zijn, ha, ha..). Ik heb daar best lang last van gehad. Afijn, die bewuste vriendin mailde mij dus. Ik werd toch wel erg nieuwsgierig en besloot terug te mailen. Uit haar berichten bleek absoluut niet dat zij wist wat zij mij had aangedaan (tenminste dat dacht ik). Uiteindelijk werd ik zo nieuwsgierig, dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en heb gevraagd of ze het leuk vond om mij te ontmoeten na al die jaren en wat bleek? Ze vond het heel leuk om mij te ontmoeten. Zogezegd, zo gedaan. Bleek dat zij helemaal niet wist waarom onze vriendschap over was gegaan! We hebben e.e.a. besproken en kwamen tot de conclusie dat onze vriendschap te leuk was om deze nu niet meer door te zetten, dus ….. een vriendin erbij!!! We gaan elkaar zeker vaker ontmoeten.

Reacties (zakelijk)

Ook zakelijk komen oude bekenden weer op mijn pad. Dat zal ook wel voor een reden zijn. Een reden die ik nu nog niet weet, maar dat zal ongetwijfeld met de tijd komen.

Onlangs had ik ook een klant die niet zo aardig was en ik vreesde een beetje voor het verlies hiervan. Maakte me toch wel weer zorgen, maar…… wat gebeurde er deze week? Iemand uit mijn netwerk belde mij op en gaf mij 2 potentiële klanten! Binnenkort een afspraak met deze 2 potentiële klanten. Uiteindelijk gaan deze 2 samen verder, dus wordt het uiteindelijk 1 klant. Zo leuk!

Actie – reactie

Zo zie je: ga je in de actie, dan volgt er reactie. Natuurlijk is dat altijd al zo geweest, maar voorheen was ik me daar niet bewust van en nu dus wel en dat vind ik superleuk om te ervaren!

Heb jij ook van dit soort actie-reactie momenten? Ik hoor ze graag!